Welcome to my blog, enjoy reading.

Tuesday, January 19, 2010

Matematik vs. Logik

Ada dua orang gadis yang cantik. Salah satu dari mereka cara berfikirnya
Matematik (M) dan yang satu lagi cara berfikirnya menggunakan Logik(L).
Mereka berdua berjalan pulang melalui jalan yang gelap, dan jarak rumah
mereka masih agak jauh. Setelah beberapa lama mereka berjalan, tiba-tiba
mereka perasan ada seseorang sedang mengekori mereka...

M : Awak perasan tak ada seorang lelaki yang sedang berjalan mengikuti
kita kira-kira sejak tiga puluh lapan minit yang lalu? Aku kuatir
dia bermaksud jahat.

L : Itu hal yang Logik. Aku rasa dia nak merogol kita la.

M : Alamak, dengan kecepatan berjalan kita seperti ini, dalam waktu 15
minit dia akan berjaya tangkap kita. Adoh hai, apa yang harus kita buat?.

L : Hanya ada 1 cara logik yg harus kita lakukan, iaitu berjalan lebih
cepat.

M : Itu tidak banyak membantu laa, macammana ni.

L : Tentulah tidak membantu, Logiknya kalau kita berjalan lebih cepat
dia juga akan berjalan lebih cepat.

M : Jadi, apa yang harus kita lakukan? Dengan kecepatan kita seperti ini
dia akan berhasil menangkap kita dalam waktu dua minit setengah je lagi...

L : Hanya ada satu langkah Logik yang harus kita lakukan.. Engkau ikut jalan
kiri dan aku ikut jalan kanan.

Setelah kedua gadis itu berpisah.. Ternyata lelaki tadi mengikut langkah
si gadis yang menggunakan logikal (L). Gadis matematik (M) tiba dirumah
lebih dulu dan dia kuatir akan keselamatan kawannya.

Tidak berapa lama Gadis Logik (L) datang.

M : Oh Syukur ya Allaaaaah.. Kawan aku tiba dengan selamat, Eh macamana
cerita engkau kena ikut oleh lelaki tadi?

L : Yelah, Setelah kita berpisah dia terus mengikuti aku.

M : Ya.. ya.. Tetapi apa yang terjadi kemudian dengan engkau?

L : Sesuai dengan logik aku, teruslah aku lari sekuat hati dan lelaki itupun
lari sekuat tenaga jugak.

M : Dan... dan..

L : Sesuai dengan logik, dia berjaya mendekati aku ditempat yang gelap...

M : Jadik.. Apa yang engkau lakukan?

L : Hanya ada satu logik yang dapat aku lakukan, iaitu mengangkat kain
aku tinggi-tinggi sampai nampak seluar dalam.

M : Alamak... jadik apa yang dilakukan lelaki tadi?

L : Sesuai dengan logik... Dia bukak tali pinggang, bukak zip dan londehkan
seluarnya...

M : Alamak... jadi apa yang berlaku?

L : Logik bukan, kalau gadis yang mengangkat kainnya larinya lebih cepat
dari pada lelaki yang berlari sambil seluarnya terlondeh, langkah aku besar,
tapi dia macam orang yang masuk pertandingan lari dalam guni... So akhirnya
aku terlepas dari lelaki itu.

M: Ha ha ha ha Memang logik.

14 comments:

Nabilah Kamaruzzaman said...

mmg logik.

tasya kamaruzzaman said...

gilerrrrrrrrrrrrrrr

Kakyong Manja said...

cerdik vs bodo.. klkr

siti aisyah said...

hahahha

Davit Alfi said...

Memang Pandai ..

IMA honeyz said...

Haha

Raja Ahmad Ariff Raja Mohd Azam said...

berkualiti berasaskan 100% herba terpilih.. Selamat digunakan, tanpa kesan sampingan.
Ramai org jual minyak lintah atau minyak belacak..semua baik & bagus..tapi Minyak Belacak RSI ni lain sedikit kerana .....ia pati ikan belacak BUKAN 5% sahaja..dari kandungan RAMUAN dan ia dimasak bersama hampir seratus herba TERPILIH! InsyaAllah dgn izin Allah ia dpt membantu ramai yg bermasalah lemah atau lembik..kurang tegang..kurang saiz..dan boleh juga utk merawat tahan lama...
1.Memulihkan Urat 'Adik Boboi' Yang Lemah
2.Menguatkan 'Adik Boboi' (tegang keras)
3.Membesarkan 'Adik Boboi'
4.Menyegarkan Kulit 'Adik Boboi'
5.Merawat mengelakkan Pancutan Pramatang (Tahan Lama Semasa Bersama Isteri)
6.Menambah Nikmat Ketika Bersama Isteri
Harga :
1 botol rm70
2 botol rm130
3 botol rm190
**Sabah & Sarawak tambahan rm5 utk poslaju.
untuk COD byhand di sekitar , Kuantan, Gambang
Sms/wechat/whatsapp
013-2868707
www.rifshoppe.com/ariff

peleset kota said...

Terbaik angkat jek kain leh lri laju.... klw sy la tk kn londehkn.. buka zip jek.... hahahaha.. gurau jek...

Princess Sidah said...

Vogok

Bdx Senget said...

Hahaha

CARA JITU said...

Buat pengguna android, nih ada app buat nyari DOLLAR online secara mudah tanpa modal dan legal modal HP aja , lumayan bisa ditukerin sama STEAM gift card, gem coc , Google Play gift card, paypal, facebook giftcard, Xbox,PlaystationStore, Amazon dan ItunesGiftCard
1. Download aplikasi Whaff Rewards di playstore
2. Setelah ke intsall buka appnya
3. Seteah di buka klik tombol login, login ajaa pake akun facebook kalian
4. Abis itu ada kotak invitation code
5. Masukan kode AY85570
6. Setelah masukan kode diatas kalian bakal Dapet $0.3, lumayan kaan, kalian tinggal ngumpulin deh sampe 10$
7. Cara ngumpulinnya gampang, tinggal invite orang lain atau download aplikasi yang ada di app tersebut
8. Setiap download aplikasi kalian akan mendapat hadiah sebagai reward, hadiahnya bisa $0.17, $0.22 sampe $0.66
9. Setiap hari kalian pun akan mendapat reward bila setelah di download aplikasi tersebut tidak di uninstall lagi lumayan kaan setiap hari Uang kalian bertambah hehehe
10. Setelah terkumpul $10 baru deh kalian bisa tukerin ke voucher google play,
11. Terus kalian juga bisa tukerin sama Google Play gift card, steam gift card , paypal, facebook giftcard, Xbox,PlaystationStore, Amazon dan ItunesGiftCard

Jangan lupa share trik ini ya :)

irfanrohan said...

Best......

Frederick The Prussian Eevee said...

Wth!!!

Omar Khan said...

Ape bendenye mengarut nie😂

Post a Comment